Volledig

Practocol biedt software, integratie, inhoud en ondersteuning

Medische kennis

Practocol biedt zowel software als medische inhoud met behulp van de interne kennis van medische specialisten.

24/7 support

Ondersteuning is 24/7

Up to date

Nieuwe protocollen maar ook wijzigingen en aanpassingen!

PRODUCTEN EN DIENSTEN

Practocol biedt de oplossing voor complexe behandelprotocollen! Zo is de software Practocol Planner speciaal ontwikkeld voor het voorschrijven van complexe behandelplannen met chemotherapie. Practocol levert de software, op maat gemaakte digitale versies van de gewenste behandelprotocollen en de support. Zo kan er in één keer het gehele behandeltraject voor de individuele patiënt worden uitgezet. Van voorschrijven door de arts, bereiding in de apotheek tot aan de toediening aan de patiënt. Practocol toont welke behandeling wanneer plaatsvindt en berekent wat de patiënt moet hebben.

Naast Practocol Planner biedt Practocol de ‘Clinical Protocol Database’ (www.clinicalprotocoldatabase.com) een open database gevuld met protocollen.Dit maakt het mogelijk om te zoeken binnen protocollen naar bijvoorbeeld specifieke behandelingen

Een ander product van Practocol (i.s.m. Whyellow) is de Practocol Navigator, waarbij artsen en verpleegkundigen op intuïtieve wijze inzicht krijgen in de behandeling van de patiënt. Het bevat buiten de behandeling met medicatie ook andere behandelingen en diagnostiek die de patiënt heeft ondergaan.

VOOR DE
APOTHEKER?

VOOR HET
BEHANDELTEAM?

VOOR DE
PATIENT?

VOOR HET
MANAGEMENT?

SOFTWARE PRACTOCOL

De software van Practocol is speciaal ontwikkeld voor het voorschrijven van complexe chemotherapie behandelplannen. Elk deel van het proces, voorschrijven door de arts, bereiding van chemotherapie in de apotheek en de registratie van toediening op de verpleeg afdeling wordt ondersteund. Na het stellen van de diagnose zal een arts een protocol voorschrijven aan een individuele patiënt.

Met behulp van Practocol Planner hebben vervolgens alle betrokken disciplines toegang tot het gehele behandeltraject. Zo kan de verpleegkundige, het secretariaat, de apotheker optimaal bijdragen aan het behandelproces. Een belangrijk voordeel hiervan is dat de dosering van medicijnen voor een individu eenvoudig berekend kan worden. Met een gedigitaliseerd protocol kan eenvoudig informatie uit het protocol aangepast worden aan de wensen van de gebruiker.

HOE WERKT PRACTOCOL?

Practocol hoe werkt het

DOOR MEDICI, VOOR MEDICI

Practocol is in 2009 ontstaan ter ondersteuning van het gebruik van complexe medische behandelingsprotocollen. Vandaag de dag is Practocol een bedrijf met enkele grote afnemers, waaronder het Prinses Máxima Centrum  en het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.  Er werken diverse medisch specialisten zoals artsen en apothekers met jarenlange werkervaring. Hierdoor weet Practocol waar artsen, verpleegkundigen, apothekers en patiënten behoefte aan hebben. Dit maakt Practocol tot een uniek bedrijf in de medische ICT sector.

MISSIE

Onze missie is om artsen, verpleegkundigen, apothekers en ook de patiënten te begeleiden en in staat te stellen de strijd tegen ziekte aan te gaan om ultiem de levenskwaliteit te verbeteren en levensduur te verlengen. De medische software van Practocol geeft vertrouwen in de besluitvorming, zonder tijd te verliezen met het zoeken naar het juiste behandeltraject. Onze focus ligt op het bieden van de beste praktische oplossing voor een medisch behandelprotocol, met veel expertise in de onderliggende medische processen, data en technologie.

VISIE

Practocol bestaat uit een medisch bekwaam team met een duidelijke visie. We willen iedereen die betrokken is bij de bestrijding van ziektes in macht te stellen meer te bereiken. Zo bieden wij onze gebruikers in deze snel evoluerende gezondheidszorgomgeving de best bereikbare, efficiënte en vooral veilige oplossingen.

VRAAG INFORMATIE OP

  LAATSTE NIEUWS PRACTOCOL

  Nieuwe animatie Practocol Planner

  Bekijk de vernieuwde Practocol Planner in animatie vorm.

  Vernieuwde Practocol Planner

  Vernieuwingen Practocol Planner In de afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de functionaliteiten van Practocol Planner. Zo zijn er een aantal grote veranderingen doorgevoerd, waarbij te denken valt aan de snelheid van het werking van het programma, maar ook in functionaliteiten. De belangrijkste aanpassingen zijn: Zo kan je in Practocol Planner gemakkelijk inzien wat […]

  Digitaliseren met Practocol Planner in het Prinses Máxima Centrum

  Begin juni heeft het nieuwe Prinses Máxima Centrum, het kinderoncologische centrum “vóór kinderen tegen kanker”, in Utrecht haar deuren geopend. Uitgangspunt van dit centrum is onder andere de inzet van innovatieve en digitale processen. Een grote hoeveelheid informatiesystemen worden namelijk in één keer in gebruik genomen, waaronder de medische software: Practocol Planner. Partnership Het Prinses […]

  Practocol in actie met handscanner

  Create your account